Comunicate de presă

 • Conferinţa Internaţională Eco-Impuls 2017

  În perioada 5-6 octombrie, în perimetrul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin Timişoara, de pe strada Păstorilor nr. 1, se va desfăşura ediţia a 6-a Conferinţei Internaţionale Eco-Impuls, cu tema „Urbanism și infrastructură”.

  Eco-Impuls este un forum de discuţii ştiinţifice susţinute de specialişti din domeniul apei, din România şi Germania, de reprezentanţi ai operatorilor de servicii publice, companii de prestigiu furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, reprezentanţi ai mediului universitar şi ai institutelor de cercetare. Domeniile principale cărora Eco-Impuls se adresează sunt apă-canal şi deşeuri.

  Conferinţa internaţională Eco-Impuls este organizată de Fundaţia româno-germană Aquademica, Aquatim SA, Asociaţia Română a Apei – Comitetul Teritorial Vest şi Universitatea Politehnica Timişoara.

  Numeroşi specialişti şi lectori străini revin la Timişoara cu drag, precum în a doua lor casă. Eco-Impuls 2017 îşi propune să întărească acest sentiment pentru că mizează pe o întâlnire multiculturală, cu oaspeţi din această parte a Europei, cu preponderenţă din Germania, care să atingă probleme ştiinţifice de actualitate, menite să ne facă viaţa mai uşoară şi sănătoasă. Suntem nerăbdători să ne revedem cu partenerii noştri germani, cei care ne-au fost de mare ajutor, în toţi aceşti ani, ne-au împărtăşit din experienţa lor impresionantă din domeniu, ne-au călăuzit în activitatea deloc uşoară pe care cu toţii o desfăşurăm. Avem confirmări numeroase şi lucrări ştiinţifice interesante.

  Eco-Impuls 2017 va avea două direcţii importante de acţiune: forumul ştiinţific de lucrări şi discuţii, pe numeroase teme, în contextul schimbărilor legislaţiei europene din domeniu, de la necesitatea alinierii rapide la trendul internaţional, pregătirea profesională în meseriile de mediu cu ajutorul modelelor practice, la provocări pentru managementul comunal al deşeurilor.

  Deschiderea oficială a conferinţei Eco-Impuls 2017 va avea loc joi, 5 octombrie, ora 9, la sediul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin.

  Vă aşteptăm să fiţi alături de noi, în cele două zile de conferinţă!

  Cu deosebită consideraţie,

  Dr. ing. Ilie Vlaicu
  Director General

 

Leave a Reply

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.